Het team van Eldorado zit niet stil en komt in februari en maart met een proloog op de muziektheatervoorstelling Eldorado. Komt dat zien!

Silverado
Eldorado/Silverado is een kijkje in de keuken van acteurs en muzikanten. In het GrandCafé van Schouwburg Cuijk, De Blauwe Kei in Veghel en de Markant in Uden zit je ze dicht op de huid en kun je van heel dichtbij zien hoe zij zich in een theatertekst en in een muziekstuk storten.

Silverado is een kleine voorstelling met één acteur, één muzikant en een afvaardiging van het Smartlappenkoor Goei Volluk. Het is een proloog op het grote muziektheaterstuk Eldorado dat later dit seizoen op boerenlocaties in 5 Brabantse gemeenten wordt gespeeld. Eldorado/Silverado gaat op een luchtige manier over het veranderende leven op het Brabantse platteland, over de problemen van de boeren, over leegstand en over hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit.

In deze voorstelling, Silverado, zoomen we in op Dora, de boerin uit Eldorado. We zien haar twijfels, haar strijd, haar laconieke commentaar en haar geheime gedachten. De muziek in de voorstelling is haar wispelturige gesprekspartner: de muziek troost, praat mee, vrolijkt op, spreekt tegen, manipuleert en reflecteert.

Agenda

Zaterdag 19 februari 2022 | 16.00 | Markant Uden 

Vrijdag 18 maart 2022 | 20.00 | De Blauwe Kei in Veghel

Zaterdag 19 maart 2022 | 16.00 | Schouwburg Cuijk
Tickets via de links hierboven!

Cast
Muziek: Bart van Dongen
Tekst: Wiske Sterringa
Regie: Roel Swanenberg
Spel: Sarah Jonker, Hans Sparla