Contact

Stuur een e-mail naar: info@eldorado2024.nl

Wilt u persoonlijk contact: vermeld uw telefoonnummer en u wordt gebeld.

Volg ons ook op Facebook

Team

Bart van Dongen, componist, musicus en conceptueel kunstenaar, won in 2007 de tweejaarlijkse Brouwerij Cultuurprijs voor de stad ‘s-Hertogenbosch. Uit het juryrapport: ‘Een constante in zijn werk is dat compositie, improvisatie en concept altijd een drie-eenheid zijn. […] De handeling ter plekke vormt daarmee een belangrijk onderdeel van zijn kunst.’
Bart is initiatiefnemer van diverse projecten, die alle één ding gemeen hebben: een zoektocht naar nieuwe muziek of op z’n minst nieuwe klanken. Hij sluit niets uit en wijst niets af; ogenschijnlijk tegengestelde krachten weet hij met elkaar te verbinden en aan te moedigen. Eerder maakte hij met Wiske Sterringa de locatievoorstelling Fanfare Bombari tijdens het Bosch 500-jaar.

Het professionele leven van Wiske Sterringa startte in 1983 bij het Publiekstheater.  In de jaren die volgden, speelde ze bij het Toneelgroep de Appel, Bonheur, Bellevue-produkties, Suver Nuver en Toneelgroep Wederzijds. In 1987 zette zij haar eerste eigen produktie op poten i.s.m. produktiehuis Frascati; TINE TOP EN CISSY. In de loop der jaren veranderde haar praktijk van veel spelen en een beetje schrijven naar veel schrijven en een beetje spelen. Ze schreef toneelteksten voor o.a. Bellevue, Toneelgroep Wederzijds en Bos-produkties. Naast dit schrijven,  ontwikkelde zij grote theatrale projecten op locatie, in samenwerking met musea en culturele instanties ter plekke. Met Bart ontwikkelde zij eerder Fanfare Bombari i.s.m. 28 plaatselijke koren en fanfares.

Regisseur van Eldorado Roel Swanenberg is filmmaker, acteur en regisseur en hij geeft les aan de filmstudenten van LUCA School of Arts in Genk. Hij bracht zijn energieke en speelse kwaliteiten al in bij DE QUEESTE, Tuning People en Theater Artemis. Met zijn eigen vzw kinderenvandevilla maakte hij een reeks persoonlijke voorstellingen waarin alles draaide om het avontuur, een liefde voor improviseren en de drang om nieuwe groepen publiek te bereiken. Roel houdt van locatietheater. Dat is misschien de reden dat hij als regisseur van onder andere de voorstelling Lampenmakers de theaterzaal gebruikt alsof het geen theaterzaal is. Roel is dan ook de perfecte match voor locatiestuk Eldorado.

Producent Eric van de Lest is van vele markten thuis.  Waar hij voor Eldorado de spin in het web is als producent is hij tevens slagwerker en jazzmuzikant. Ook heeft hij een eigen geluidsstudio en verzorgt hij het geluid voor theater- en muziekvoorstellingen. Eric heeft in vele vormen samengewerkt met Bart van Dongen. Ditmaal tekent hij voor de productie van de voorstelling en het geluid op locatie.

Productie-assistent en gastheer Leon Steuns is daarnaast een duizendpoot op saxofoon. Met tomeloze energie speelt Leon in onder andere de Slampampers, de Efteling band en Het Draagbaar Radio Orkest.