Het is een tijdje stil geweest van onze kant. We hebben gewikt en gewogen, getwijfeld, nagedacht, overlegd met gemeenten en boerenlocaties en vervolgens met pijn in het hart besloten de voorstelling nog een jaar uit te stellen; naar het voorjaar van 2022.
Dat was geen makkelijke beslissing; we zijn al zo lang bezig Eldorado te ontwikkelen en we hebben al zo lang ontzettende zin om aan de slag te gaan. Maar het kan niet anders. Waar we er in het najaar van 2020 nog van overtuigd waren dat we Eldorado in 2021 op een goede nieuwe manier konden vormgeven, werd in de volgende maanden steeds duidelijker dat we te weinig recht konden doen aan ons initiële plan. Zowel inhoudelijk als productioneel moesten we te veel water in de wijn doen.
De muziekverenigingen, kern van de voorstelling, kunnen niet repeteren en tot op dit moment is niet duidelijk of we überhaupt publiek mogen ontvangen bij de voorstellingen. Een onwerkbare situatie.
Na overleg met de deelnemende gemeenten, onze locaties en onze financiers zijn we tot nieuwe voorstellingsdata gekomen in voorjaar 2022. Deze data vinden jullie in de agenda. We zijn ontzettend blij met het enthousiasme en de steun die we van de gemeentes, de deelnemende agrarische locaties en de ondersteunende fondsen hebben ontvangen.
Nu we de voorstelling voor een tweede maal moeten uitstellen, beginnen we feitelijk opnieuw. Daarom komen we in september en oktober 2021 opnieuw naar elke gemeente om een informatie-avond te organiseren waar geïnteresseerde muziekverenigingen met ons in gesprek kunnen over deelname. Misschien ook muziekverenigingen die tot nu toe nog niet bij Eldorado waren betrokken, dus zegt het voort. Begin september sturen we jullie een uitnodiging voor deze avond.
Mocht je nu meteen al zeggen – “we doen weer mee!” – dan zijn we daar natuurlijk heel blij mee. Laat het ons vooral weten. En anders hopen we jullie op de informatie-avond in de herfst te ontmoeten.
Dank voor jullie begrip. We kijken er enorm naar uit om jullie weer te zien en om Eldorado, samen met jullie, in volle glorie te kunnen spelen.